Lumea medicală din judeţul Olt se coalizează în jurul doctorilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina sancţionaţi de ministrul Ion Bazac pentru modul în care au gestionat cazul lui Mihai Constantinescu, care a murit joi pe holurile spitalului.
Reprezentanţii Colegiului Medicilor Olt şi membrii Sindicatului Medicilor din cadrul unităţii sanitare slătinene au contestat ieri pedepsele aplicate colegilor de breaslă. „Deciziile luate de ministrul Bazac sunt abuzive şi ilegale, iar ancheta de la Bucureşti a fost superficială, cu concluzii date sub presiunea mass-media“, a declarat ieri Cristina Bontescu, purtător de cuvânt al SJU Slatina.
Mai mulţi şefi şi medici au fost eliberaţi din funcţie după mediatizarea şi anchetarea acestui caz. Oficialii Colegiului Medicilor din România susţin că vor ancheta greşelile făcute de medici, dar şi modul în care li s-au respectat drepturile doctorilor în ancheta realizată de Ministerul Sănătăţii. „O astfel de anchetă nu se poate face în două ore“, comentează Vasile Astărăsoae, preşedintele CMR, care spune că va sesiza organisme internaţionale fiindcă s-ar fi încălcat drepturile omului.
În acelaşi timp, conducerea spitalului slătinean s-a autosesizat în cazul doctorului Renică Diaconescu, şeful Secţiei Neurologie, acuzat că şi-ar fi ţinut abuziv soacra internată în ultimii cinci ani într-o rezervă a secţiei pe care o conduce.
De asemenea, Colegiul Medicilor Olt cercetează reclamaţiile făcute de o parte a personalului medical din spital la adresa medicului Mircea Andriţoiu, şeful Secţiei Cardiologie. Potrivit colegilor, doctorul ar veni la serviciu înarmat şi ar folsi un limbaj violent cu colegii, acuzaţii negate de Andriţoiu. În plus, medicul umblă îmbrăcat în pijamale în spital, fapt pe care Andriţoiu nu l-a negat, afirmând că „acest accesoriu face parte din atmosfera camerei