Postul TV Travel Channel si cunoscuta realizatoare Isabelle Legeron continua, de luni seara, seria de emisiuni "A Journey into Wine" cu mai multe seriale dedicate Ungariei, Romaniei si Bulgariei. Pana acum au fost prezentate regiuni importante din Spania, Portugalia, Africa de Sud si Australia. Primele emisiuni sunt dedicate Ungariei pentru ca in februarie sa vedem mai multe emisiuni despre vinurilor romanesti. Serialul isi propune prezentarea celor mai importante regiuni viticole din lume cu accent deosebit pe soiurile indigene si mancaruri traditionale.
Primul episod din noua serie a debutat cu filmari la plantatiile din jurul lacului Balaton si din jurul Budapestei.
Isabelle Legeron a filmat in Romania in mai multe zone viticole. Realizatoarea a cerut o lista cu 70 de vinuri produse din soiuri autohtone si o lista cu mancaruri traditionale. Realizatoarea Isabelle Legeron a pus accentul pe soiurile autohtone din Ungaria, soiuri revenite in centrul atentiei producatorilor. Dupa 50 de ani de comunism, perioada in care s-a promovat cresterea cantitatii, in detrimetrul calitatii, Ungaria revine puternic in sectorul producatorilor de vinuri premium.
In Budapesta se realizeaza cateva filmari notabile, in special la o mica crama, in compania lui "Mad Professor", un mare pasionat de vinuri autohtone, care reuseste sa realizeze prima productie dupa mai bine de 150 de ani, din soiul local Csoka, un soi cu o savoare si o aroma distincta nemaintalnita la alte soiuri.
"Mad Professor" reusise sa produca vinuri din nu mai putin de 29 se sortimente locale de struguri (o cifra deloc neglijabila raportata, de exemplu, la soiurile traditionale romanesti existente).
Urmatorul popas l-a constituit zona invecinata cu lacul Balaton (lac cu o lungime de 78 de km. supranumit si Marea Ungariei) care, datorita suprafetei