Astăzi, unul dintre cei mai populari actori ai teatrului şi filmului din România, Florin Piersic, împlineşte 73 de ani. Tot astăzi, Jurnalul Naţional publică un interviu cu Pavel Ţugui, unul dintre liderii CC din anii ’50, fost adjunct de ministru la Cultură şi cel care a autorizat plecarea lui Florin Piersic în Franţa.
Din toate declaraţiile pe care le-a făcut Ţugui, reiese un singur lucru: "Familia Piersic nu a avut legături cu Securitatea". Ţugui neagă orice legătură a actorului sau a familiei sale, cu Serviciul de Informaţii Român din perioada comunistă, aducând argumente logice şi valabile menite să demonteze acuzaţiile nedrepte ce i-au fost aduse acestuia. Pentru plecarea lui Florin Piersic în Franţa au semnat doar două persoane: Constanţa Crăciun, şef al Departamentului Artelor din Ministerul Învăţământului şi Culturii, şi Pavel Ţugui, şeful Secţiei de Ştiinţă şi Cultură a Comitetului Central a PMR. "Nimeni altcineva nu s-a amestecat în această chestie. Iar la plecarea de la Băneasa, Florin Piersic nu putea să aibă la el nici măcar o foaie de hârtie pentru ţigări. Eu personal am fost în Cehoslovacia. Ştiţi cum m-au controlat? Şi eram membru supleant al CC şi şef de secţie. M-au controlat la sânge". Jurnalul Naţional îi urează marelui actor "La mulţi ani!"
Fost adjunct în Ministerul Culturii, Pavel Ţugui, persoana care a autorizat, în iunie 1958, delegaţia de actori români în Franţa, artişti printre care se afla şi Florin Piersic, dezvăluie în ce condiţii Piersic a fost acceptat la facultate şi cum a ajuns el la Paris. Ţugui neagă orice legătură a actorului, sau a familiei actorului, cu Securitatea.
Jurnalul Naţional: Domnule Ţugui, vă întreb direct. Cum a intrat Florin Piersic la facultate? În ce condiţii? Să menţionăm faptul că, după octombrie 1953, eraţi adjunctul ministrului Culturii, Constanţa Crăciun, ş