Decanul Facultatii de Stiinte Politice de la Universitatea din Bucuresti si-a facut blog. Eu azi l-am descoperit. Este o lectura interesanta, la fel ca si cursurile pe care le tine, sau cartile pe care le-a scris. Bineinteles, multora nu le-au placut nici cartile, nici cursurile. Cred ca, mai ales, pentru ca trebuia sa citesti, nu gluma, daca doreai sa treci la examen. Pentru mine, Cristian Preda este modelul unui cadru didactic modern: care pune accent pe o lectura cat mai variata, pe analiza personala, sprijinita de argumente serioase, care nu accepta comparatii intre Aristotel si Ion Cristoiu, care descurajeaza tocitul, mergand chiar pana la a-i pica pe cei care ii memoreaza cursurile, sperand ca vor lua un 5.
Imi amintesc cum la un examen din anul I, un coleg de-al meu a picat la examenul dansului, pentru ca desi stiuse sa raspunda la intrebari (mai balbait, e drept), nu a stiut sa-i spuna cu cine s-a aliat Partidul Democrat in Alianta DA. Motivatia: nu poti sa sa faci stiinte politice, daca nu cunosti actualitatea politica si daca nu citesti ziarele. Uitandu-ma in urma, imi aduc aminte de un comentariu al unui forumist si cred ca stiu de ce unii nu il apreciaza pe Cristian Preda: pentru ca intre ei si Preda sunt cateva biblioteci de carti. Si nu de partea lor…
Decanul Facultatii de Stiinte Politice de la Universitatea din Bucuresti si-a facut blog. Eu azi l-am descoperit. Este o lectura interesanta, la fel ca si cursurile pe care le tine, sau cartile pe care le-a scris. Bineinteles, multora nu le-au placut nici cartile, nici cursurile. Cred ca, mai ales, pentru ca trebuia sa citesti, nu gluma, daca doreai sa treci la examen. Pentru mine, Cristian Preda este modelul unui cadru didactic modern: care pune accent pe o lectura cat mai variata, pe analiza personala, sprijinita de argumente serioase, care nu accepta comparatii intre Aristotel si Ion Cris