Procurorii anticorupţie au refuzat să ancheteze dosarul şi au trimis păgubiţii la alt Parchet. Ieri seară lichidatorul judiciar al societăţilor grupului Radisson, intrate în faliment, a discutat cu creditorii. Serviciul Timişoara al Departamentul Naţional Anticorupţie a respins dosarul Radisson.
Procurorul-şef Vasile Vlad Speriusi a declarat că DNA Timişoara a dispus Scoaterea de sub Urmărire Penală (SUP) a lui Ciprian Nistor şi Andrei Nadaşdi, artizanii afacerii, pentru că prejudiciul provocat nu depăşeşte suma de 1.000.000 de euro.
Păgubiţii sunt revoltaţi şi au convingerea că se încearcă muşamalizarea cazului, după luni de zile în care procurorii DNA au tergiversat emiterea unei concluzii.
L-a trimis la plimbare
Speriusi susţine că faptele comise de Nistor şi Nadaşdi nu sunt de competenţa DNA. „Prejudiciul este sub un milion. Am trimis dosarul la Parchetul Tribunalului Timiş”, a declarat Spesiusi.
Avocatul Florin Kovacs, care reprezintă interesele Asociaţiei Păgubiţilor Radisson (APR), spune că DNA a tratat superficial cazul şi că va ataca în instanţă SUP-ul.
„Cred că a fost o analiză superficială. Sper ca şeful DNA să-şi reconsidere poziţia. Din raportul lichidatorului judiciar rezultă clar că prejudiciul este peste un milion de euro”, a declarat Kovacs. Ieri seară o parte din păgubiţi s-a întâlnit cu lichidatorul desemnat să gestioneze falimentul Radisson.
Păgubiţii sunt revoltaţi
Oamenii s-au declarat revoltaţi de modul în care DNA a gestionat dosarul. „Nu s-au ocupat deloc. Trebuia să ceară tabelul preliminar al creanţelor. Spun că nu e de competenta lor, deci doar noi suntem proşti că am dat bani. Nu au specificat de situaţia celor trei familii cărora le-au vândut acelaşi apartament. Practic nimic nu e de competenţa lor, sincer chiar nu ştiu ce