Duminică primiţi DVD-ul cu biografiile lui Columb şi ale Mariei Magdalena, împreună cu ziarul şi „Adevărul magazin de duminică“. În pofida opoziţiei consilierilor de la Curtea regală a Spaniei, Columb a plecat spre Indii, bazându-se pe calcule greşite. Timp de doi ani, regele Ferdinand al II-lea de Aragon şi soţia sa, Isabella I de Castilia, l-au dus cu vorba pe Cristofor Columb în privinţa expediţiei spre Asia, prin Vest, despre care consilierii de la Curte credeau că se bazează pe calcule eronate.
În 1492, l-au lăsat să plece, grosul cheltuielilor urmând să fie suportat de investitori particulari.
Columb a fost numit „Amiral al Mărilor” şi i s-a promis un procent din eventualele câştiguri, plus titlul de vicerege şi guvernator al pământurilor pe care le va descoperi.
Drumul spre Indii
La 3 august 1492, Columb a plecat din portul Palos de la Frontera cu un convoi de trei nave, „Santa Maria Galiciana”, „Pinta” şi „Santa Clara”. A navigat întâi spre Canare, colonie castiliană, unde şi-a refăcut proviziile şi a efectuat reparaţii la nave.
La 6 septembrie a plecat din portul San Sebastian de la Gomera şi a navigat cinci săptămâni pe ocean, acostând, la 12 octombrie, pe una dintre Insulele Bahamas. Columb a fost convins că a ajuns în Indii, dar, de fapt, el descoperise un nou continent: America.