Reducerea caloriilor cu 30% pe o perioada de trei luni sporeste capacitatea de a memora cu 20% si reduce dramatic concentratiile de insulina, releva un nou studiu.
Cercetarea, facuta pe un esantion de persoane in varsta, sanatoase, subliniaza inca o data beneficiile unei diete bazate pe reducerea de calorii, noteaza publicatia Nature.
Pana acum, studiile care urmareau efectele reducerii caloriilor au relevat o imbunatatire a sanatatii, insa nu se mentiona nici un efect asupra memoriei.
Neurologul Agnes Floel si o echipa de la Universitatea Munster, Germania, au analizat un grup de 50 de persoane, impartit in trei grupuri: unul si-a mentinut dieta obisnuita, al doilea a redus caloriile iar al treilea a mancat mai multe alimente continand acizi grasi polisaturati, cum ar fi pestele si uleiul de masline.
Subiectii studiului aveau o greutate normala sau usor supraponderala, si peste 60 de ani.
Dupa trei luni de la inceperea experimentului, cercetatorii au descoperit ca cei care au redus caloriile retineau cu 20% mai bine listele de cuvinte decat cei care isi mentinusera dieta sau mancasera mai multe alimente continand acizi grasi polisaturati.
Reducerea caloriilor cu 30% pe o perioada de trei luni sporeste capacitatea de a memora cu 20% si reduce dramatic concentratiile de insulina, releva un nou studiu.
Cercetarea, facuta pe un esantion de persoane in varsta, sanatoase, subliniaza inca o data beneficiile unei diete bazate pe reducerea de calorii, noteaza publicatia Nature.
Pana acum, studiile care urmareau efectele reducerii caloriilor au relevat o imbunatatire a sanatatii, insa nu se mentiona nici un efect asupra memoriei.
Neurologul Agnes Floel si o echipa de la Universitatea Munster, Germania, au analizat un grup de 50 de persoane, impartit in trei grupur