Sunt aproximativ 17.000 de musulmani în Bucureşti şi în jurul Capitalei, însă nu există un cimitir pentru aceştia. O mare parte a lor sunt cetăţeni români născuţi aici. Musulmanii sunt singura comunitatea religioasă din Bucureşti care nu are un cimitir propriu, fiind nevoiţi să alerge să îşi înmormânteze morţi pe la alte cimitire.
În lipsa unui cimitir propriu, ei şi-au înmormântat morţi în toate cimitirele Capitalei, în special în Străuleşti şi în Cimitirul Eroilor Turci.
Liderul spiritual al musulmanilor din Bucureşti, Osman Aziz, spune că, de 22 de ani de când a venit în Bucureşti, aceasta a fost principala lui problemă.
„Din 1987 de când am venit în Bucureşti ca imam, aceasta a fost principala mea problemă de care m-am îmbolnăvit şi de inimă. În ţara noastră, noi ca cetăţeni români, născuţi, crescuţi aici, trebuie să umblăm din uşă în uşă ca să putem să ne înmormântăm morţii”, afirmă imamul comunităţii musulmane din Bucureşti.
„ De fiecare dată când moare un om pe mine mă îmbolnăveşte. Noi nu putem să plângem pentru mort, plângem că nu ştim ce să facem, unde să îl înmormântăm”, afirmă imamul musulmanilor din Bucureşti", spune Osman Aziz .
Primăria a aprobat să li se acorde un teren
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat în 22 decembrie 2008 hotărârea cu nr. 416 prin care se acordă un teren în suprafaţă de 4.000 mp, pentru înfiinţarea unui cimitir turcesc, potrivit site-ului Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti.
Consilierii au aprobat darea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 99 de ani, a unui teren de 4.000 mp situat în comuna Domneşti, judeţul Ilfov, pentru Uniunea Democrată Turcă din România şi Uniunea Democratică a Tătarilor Turco – Musulmani din România.
Terenul va avea destinaţia de cimitir pentru înhumarea per