Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor au verificat, in perioada 10-25 ianuarie, 14 operatori economici specializati in comercializarea de articole de imbracaminte si textile purtate sau uzate. S-a constatat ca toate firmele in cauza au documente care certifica faptul ca imbracamintea second-hand a fost supusa operatiunilor de curatare, dezinfectie si dezinsectie, efectuate de persoane juridice specializate in domeniu. De asemenea, toti operatorii economici controlati sorteaza lunar articolele, in functie de gradul de uzura, si detin evidenta lunara scrisa a intrarilor si iesirilor de marfa, potrivit prevederilor art. 5, alin. 3, din HG 163/2007.
Nu toate aspectele din activitatea acestor firme au fost, insa, in regula. Abaterile depistate au constat in etichetarea necorespunzatoare a marfii. In unele cazuri, etichetele care insoteau marfa nu erau traduse in limba romana, in altele lipsea denumirea si adresa importatorului sau preturile produselor erau afisate intr-o forma ilizibila, cu caractere mici si greu de citit, incalcandu-se prevederile Legii nr 12/1990 actualizata. Pentru astfel de nereguli, ce par minore la prima vedere, s-au aplicat, conform legilor in vigoare, unui numar de 15 operatori economici, sase avertismente si noua amenzi, in valoare totala de 58.000 lei (580 milioane de lei vechi).
Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor au verificat, in perioada 10-25 ianuarie, 14 operatori economici specializati in comercializarea de articole de imbracaminte si textile purtate sau uzate. S-a constatat ca toate firmele in cauza au documente care certifica faptul ca imbracamintea second-hand a fost supusa operatiunilor de curatare, dezinfectie si dezinsectie, efectuate de persoane juridice specializate in domeniu. De asemenea, toti operatorii economici controlati sorteaza lunar articolele, in functie