Bursele europene au inregistrat cresteri semnificative in sesiunea de miercuri, in special datorita companiilor financiare care s-au apreciat masiv. Planul administratiei Obama de a infiinta asa numita "bad bank" care sa absoarba activele toxice ale bancilor a eliminat din temerile ca mari banci ca Citigroup, Bank of America, Barclays sau HSBC ar putea fi nationalizate.
Optimismul creat a avut ca efect cresteri spectaculoase pentru actiunile bancilor europene: Lloyds (50,37%), Barclays (18,89%), Deutsche Bank (21,97%), BNP Paribas (20,77%).
Indicele german DAX s-a apreciat cu 4,52%, aceasta fiind cea mai buna evolutie din ultimele doua saptamani. Pe langa impulsul dat de sectorul financiar, piata germana a fost ajutata si de profitul peste estimari al celui mai mare producator mondial de software pentru business management (SAP AG), dar si de datele privind increderea la nivelul consumatorilor care s-au mentinut in linie cu asteptarile.
Indicele bursei londoneze a crescut cu 2,4%, dupa ce actiunile bancilor au avut cea mai mare crestere din ultimele aproape 5 luni. Companiile de retail au contribuit de asemenea la cresterea indicelui FTSE, dupa ce analistii Citigroup au ridicat de la "sell" la "hold" recomandarea pentru actiunile companiei Marks & Spencer. Bursele europene au inregistrat cresteri semnificative in sesiunea de miercuri, in special datorita companiilor financiare care s-au apreciat masiv. Planul administratiei Obama de a infiinta asa numita "bad bank" care sa absoarba activele toxice ale bancilor a eliminat din temerile ca mari banci ca Citigroup, Bank of America, Barclays sau HSBC ar putea fi nationalizate.
Optimismul creat a avut ca efect cresteri spectaculoase pentru actiunile bancilor europene: Lloyds (50,37%), Barclays (18,89%), Deutsche Bank (21,97%), BNP Paribas (20,77%).
Indicele german D