Comisia Europeana a anuntat joi inchiderea procedurii de infringement declansata impotriva Romaniei ca urmare a lipsei localizarii apelantilor din retelele de telefonie mobila in cadrul sistemului national unic pentru apeluri de urgenta. In afara de Romania, executivul european a luat aceeasi decizie si in cazul Bulgariei, Slovaciei, Luxemburgului si Ciprului, ca urmare a masurilor luate de aceste state pentru remedierea deficientelor.
"Romania si-a indeplinit obligatiile ce ii reveneau cu privire la punerea in aplicare a articolului 26 alin. 3 din Directiva 2002/22/C.E. a Parlamentului European si a Consiliului din 7 martie 2002 privind serviciul si drepturile utilizatorilor cu privire la retelele si serviciile electronice de comunicatii", a anuntat Ministerul Comunicatiilor (MCSI).
Pe 28 noiembrie 2007, CE a declansat, printr-o scrisoare de punere in intarziere, procedura de infringement impotriva Romaniei pentru lipsa localizarii apelantilor din retelele publice mobile de telefonie in cadrul sistemului national unic pentru apeluri de urgenta.
Pe 3 aprilie 2008, s-a emis avizul motivat din procedura deoarece s-a apreciat ca raspunsul partii romane nu prezenta argumentele de ordin tehnic care sa permita implementarea sistemului de localizare a apelurilor de urgenta.
Pe 18 septembrie 2008, CE a decis sa trimita Romania in fata Curtii Europene de Justitie dar a acordat Executivului un termen de trei luni pentru a se conforma inaintea procesului.
Pe 22 noiembrie SNUAU a devenit functional drept pentru care astazi CE a inchis procedura de infringement. Comisia Europeana a anuntat joi inchiderea procedurii de infringement declansata impotriva Romaniei ca urmare a lipsei localizarii apelantilor din retelele de telefonie mobila in cadrul sistemului national unic pentru apeluri de urgenta. In afara de Romania, executivu