Ingrediente: 200g mazăre, 400g cartofi, 200g fasole verde, 1 conopidă mică, 100g bame, 2ardei graşi, 1 ţelină, 2 morcovi, 300g ceapă, 3 linguri pastă de tomate, sare piper, pătrunjel verde, mărar.
Mod de preparare:
Opăriţi bamele în apă cu oţet. Fasolea, cartofii, conopida şi mazărea le spălaţi şi le puneţi la fiert. Curăţaţi morcovii, ţelina, ardeii, le spălaţi şi le tăiaţi bucăţele mici. Le puneţi la fiert într-o cratiţă cu puţină sare. Ceapa o curăţaţi, o spălaţi, o tăiaţi julien şi o căliţi în puţin ulei. După ce căpătaţi o culoare aurie, adăugaţi toate legumele fierte, 500 ml apă şi lăsaţi compoziţia să fiarbă la foc potrivit. Când este aproape gata, adăugaţi pasta de tomate. Mai fierbeţi încă 15 minute. Daţi ghiveciul puţin la cuptor, pentru a prinde o crustă frumoasă.
Ingrediente: 200g mazăre, 400g cartofi, 200g fasole verde, 1 conopidă mică, 100g bame, 2ardei graşi, 1 ţelină, 2 morcovi, 300g ceapă, 3 linguri pastă de tomate, sare piper, pătrunjel verde, mărar.
Mod de preparare:
Opăriţi bamele în apă cu oţet. Fasolea, cartofii, conopida şi mazărea le spălaţi şi le puneţi la fiert. Curăţaţi morcovii, ţelina, ardeii, le spălaţi şi le tăiaţi bucăţele mici. Le puneţi la fiert într-o cratiţă cu puţină sare. Ceapa o curăţaţi, o spălaţi, o tăiaţi julien şi o căliţi în puţin ulei. După ce căpătaţi o culoare aurie, adăugaţi toate legumele fierte, 500 ml apă şi lăsaţi compoziţia să fiarbă la foc potrivit. Când este aproape gata, adăugaţi pasta de tomate. Mai fierbeţi încă 15 minute. Daţi ghiveciul puţin la cuptor, pentru a prinde o crustă frumoasă.