La aceasta intrebare, majoritatea sefilor executivi (CEO) nu au stiut sa raspunda concret. Acestia au optat pentru varianta in care ambele solutii sunt in egala masura importante.
"Atat strategia, cat si executia au o importanta sporita in combaterea crizei. Una fara cealalta nu poate exista", a declarat CEO-ul Tata Motors, David Smith, citat de The Wall Street Journal.
Au existati si sefi care au respins intrebarea afirmand ca "ambele variante sunt o alegere normala ce se incadreaza in fisa postului unui CEO". Aceasta viziune a fost adoptata de Douglas Foshee, seful El Paso Corp, companie care opereaza in sectorul petrolier si cel siderurgic.
"Chiar daca ar putea fi subiectul unei dezbateri filozofice, in lumea reala, intrebarea face parte din lista cerintelor unui CEO. Acesta trebuie sa elaboreze o strategie pentru termen lung si apoi trebuie sa aplice acea strategie avand in vedere in primul rand ideea de a dezvolta compania", a subliniat Foshee.
Unii sunt in ambele tabere. Printre acestia se numara si Daniel Vasella, CEO al Novartis, seful Progress Energy, Bill Johnson si S. Ramadorai director al firmei de consultanta Tata.
Desigur nu puteau lipsi cei care au ales concret intre aplicarea planurilor si strategie. Fred Tomczyk, CEO al TD Ameritrade, a declarat ca ambele variante sunt importante, insa daca ar fi sa aleaga doar un singur raspuns ar opta pentru "executarea" unui plan.
"Strategia nu valoreaza mai nimic daca nu poti sa o aplici. Esti bun in aplicarea anumitor viziuni si acestea nu dau rezultate? Poti schimba cursul pana gasesti ceva functional. Realitatea economica din zilele noastre ne impune sa ajustam strategia in functie de evolutia planurilor aplicate, in contextul in care piata si competitia se schimba constant", a declarat Tomczyk.
Am vazut parerea celor care sunt