Firma Inox SA, la care a fost actionar pana acum cateva zile ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a luat fiinta printr-o hotarare de Guvern din 1990. Bazac a declarat ca Inox SA nu mai are contracte publice, insa la portofoliul firmei 21 de spitale si institutii medicale figureaza ca "parteneri". Printre ele, si Spitalul Judetean Slatina.
Ministrul Sanatatii, Ion Bazac – acuzat de incompatibilitate de catre fostul ministru al Transporturilor Ludovic Orban, pentru ca ar detine actiuni la firma Inox SA, societate care ar avea contracte cu 21 de spitale si institutii de sanatate din tara –, ne-a declarat, prin sefa Directiei de Comunicare a ministerului, Oana Grigore, ca nu mai este managerul firmei si ca din mai 2007 aceasta nu mai are contracte publice. Insa pe site-ul web al firmei Inox SA cele 21 de unitati medicale sunt listate in "portofoliu", la categoria "Parteneri". Bazac ne-a spus ca nu are de gand sa renunte la acesti parteneri. Printre spitalele din lista figureaza si Spitalul Judetean Slatina, cel a carui activitate este acum anchetata de o comisie a Ministerului Sanatatii si a carui conducere a fost demisa de Bazac in urma scandalului legat de moartea pacientului plimbat patru ore intre sectii.
Inox SA, firma listata la Bursa de Valori Bucuresti, este producator de tacamuri din inox si diverse echipamente pentru dotarea spitalelor, a restaurantelor, bucatariilor profesionale, unitatilor de procesare a carnii, industriei, pentru laboratoare de panificatie, supermarketuri, baruri etc. Firma a luat fiinta imediat dupa 1989, prin Hotararea de Guvern nr. 1004 din 16 octombrie 1990, pe baza Legii 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat in regii autonome. Asa a luat nastere, prin preluarea in intregime a patrimoniului intreprinderii INOX Bucuresti, societatea comerciala pe actiuni INOX, inscrisa atunci la Registrul Comertu