Un muzician extrem de matur pentru cei 26 de ani ai sai, Ivan Rudin a stiut sa faca din Rapsodia pe o tema de Paganini op. 43 de Rachmaninov altceva decat o piesa ultraromantica. O tehnica stapanita perfect, cu totul neostentativa, s-a aflat in slujba unei superbe imaginatii coloristice, nuantele rafinate pe care stie sa le obtina de la pian Ivan Rudin denotand calitatea unei pianistici ajunse la o etapa superioara. In afara acestei spectaculoase piese romantice, tanarul pianist rus a dorit sa cante si o lucrare pe care o considera la fel de "clasica" pentru repertoriul concertistic al pianului, Rhapsody in Blue de Gershwin, in care s-a aratat a fi acelasi bun cunoscator al stilurilor, acelasi tehnician plin de sclipire.
Provenind dintr-o familie de muzicieni, studiind muzica de la cinci ani, Ivan Rudin debuta cu orchestra la doar 11 ani, pentru ca la 14 ani sa inceapa o viata concertistica extrem de activa, in Rusia, Marea Britanie, Germania, Olanda, Italia, China, Japonia si nu numai. Canta mult muzica de camera, alaturi de muzicieni de marca precum Natalia Gutman, Margaret Price, Vladimir Kraynev, Edward Brunner, Cvartetul Ysaye, Alexander Rudin si altii. La ora actuala, este solist al Societatii Filarmonice de Stat din Moscova.
La pupitrul Orchestrei Nationale Radio, alaturi de care a cantat Ivan Rudin la Bucuresti, s-a aflat un dirijor roman de numai 37 de ani, Cristian Orosanu, care apare in fiecare an la pupitrul Formatiilor Muzicale Radio, lucrand cu placere cu un ansamblu din care a facut parte in calitate de cornist timp de cinci ani. Si-a desavarsit studiile de dirijat sub indrumarea maestrului Constantin Bugeanu, apoi la Academia de Muzica din Cluj-Napoca si la Internationale Bachakademie in Stuttgart cu Helmuth Rilling. A lucrat ca dirijor initial la Opera Romana din Cluj-Napoca, apoi la Opera din Bucuresti, pentru ca actualme