Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune cititorilor HotNews.ro un meniu complet pentru cinci persoane, cu felurile principale bazate pe telina, care nu costa decat 7 RON pe portie.
Crema de morcovi si radacina de telina cu crutoane de telina verdeGratar din piept de pui impanat cu telina verde - garnitura de cartofi prajiti altfelMere cu morcovi cu sos de miereCrema de morcovi si radacina de telina cu crutoane de telina verde
(30 min - 2,5 RON/persoana)
500g telina (radacina)500g morcov2 tulpina de telina verde50g unt125g iaurtsare, piper, rozmarin
Telina si morcovul, curatate, se taie cuburi mici si se pun la fiert , in circa 1,5 l apa. Dupa ce s-au fiert se scurg si se paseaza cu mixerul.
Legumele pasate se amesteca cu untul, iaurtul, sarea, piperul si rozmarinul. Pasta rezultata se amesteca cu supa de la legumele fierte. Consistenta cremei rezulta din cantitatea de supa adaugata.
Crutoanele de telina verde
Tulpinile de telina verde se taie in bucatele (1 cm) si se sareaza. Intr-o tigaie de teflon se toarna 3 linguri din supa de legume. Cand supa da in clocot se arunca bucatelele de telina si se amesteca usor pana cand crutoanele devin usor galben-verzui.
Gratar din piept de pui impanat cu telina verde
(25min; 3 RON/persoana)
750g piept de pui (5buc x 150g)3 buc tulpini de telina verde1 lingura ulei de maslinesare, piper
Tulpinele de telina se taie sub forma de baghete mici, se sareaza si se stropesc cu zeama de lamaie.
Pieptul de pui se impaneaza cu baghetele de telina.
Bucatile din piept de pui se pun pe gratar. Cand sunt gata se aseaza intr-un vas stropindu-se cu 1 lingura de ulei de masline. Se acopera vasul cu capac.
Cartofi prajiti altfel
1kg de cartofi250 ml laptesare, piper
Cartofii c