Tribunalul Braşov a dat, ieri, un nou termen pentru judecarea dosarului de faliment al companiei Sere Codlea pentru data de 12 martie. Amânarea a fost decisă la cererea expertului contabil al societăţii care nu a întocmit toate documentele necesare.
Dosarul falimentului societăţii Sere Codlea SA se judecă la Tribunalul Braşov, după ce instanţa a acceptat recursul la decizia de deschidere a procedurii de insolvenţă, la solicitarea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Braşov. Statul are de recuperat de la compania Sere Codlea 13 milioane de lei, din taxe şi impozite neachitate.
Dosarul Sere Codlea, cu nr. 1668/62/2006, înaintat de DGFP Braşov la Tribunalul Braşov în temeiul Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, se află în proces de rejudecare. Pe 25 iunie 2007, Tribunalul Braşov a dat câştig de cauză Fiscului braşovean şi a dispus deschiderea procedurii de insolvenţă la Sere Codlea prin sentinţa nr. 543/sind/25.06.2007.
Societatea însă a făcut recurs, iar Curtea de Apel Braşov a admis cererea de rejudecare a dosarului. Prin urmare, în rejudecare, instanţa va soluţiona din nou contestaţia formulată de societate împotriva acţiunii formulate de DGFP Braşov.
Privatizare fără bani
Maria Schutz, supranumită „regina florilor”, fostul director general al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), Corneliu Popa, fostul director al DUC din cadrul ADS, Mihai Ciobanu, şi Ion Dascălu, asociat al Sere Codlea SA, sunt acuzaţi încă de acum doi ani că au prejudiciat statul cu peste cinci milioane de euro prin privatizarea frauduloasă a Sere Codlea şi Orser Oradea. Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Maria Schutz, cu sprijinul lui Popa şi al lui Ciobanu, a indus în eroare ADS cu ocazia încheierii şi derulării contractelor de privatizare a societăţilor comerciale Orser SA Oradea şi Sere Codlea SA Braşov. DNA a