Momentele de maximă emoţie ale actorilor au dat naştere unor discursuri de neuitat, rămase în istoria cinematografiei. Mulţi dintre cei care se uită la evenimente la care se decernează premii o fac şi pentru momentele amuzante care pot reieşi din discursul de mulţumire al laureatului. De-a lungul timpului, în cadrul ceremoniilor de decernare a premiilor, au existat discursuri amuzante, hilare, isterice şi lacrimogene.
Cel mai recent exemplu este cel al lui Kate Winslet la Globurile de Aur, unde actriţa a fost premiată de două ori. Winslet, care îşi formase „un obicei din a nu câştiga nimic“, a fost luată prin surprindere, fiind pentru prima oară în istoria Globurilor de Aur când aceeaşi actriţă a câştigat la ambele categorii.
Când a urcat a doua oară pe scenă în aceeaşi seară, Winslet a izbucnit în lacrimi şi nu a putut să se oprească până când a coborât. A vrut să-şi ceară scuze pentru celelalte actriţe nominalizate care nu au câştigat şi ar fi meritat, exceptând un nume pe care nu a reuşit să şi-l amintească din prima.
„Îmi pare atât de rău Anne, Meryl, Kristin şi... oh Doamne, cine-i cealaltă?“, a gafat aceasta. „Cealaltă“ era Angelina Jolie. Deşi momentul „vulnerabil“ era uşor explicabil din cauza emoţiilor, criticul de film de la „The Telegraph“, Barry Norman, crede că aceasta şi-a spulberat şansele la Oscar, pentru că s-a referit la Angelina Jolie, „regina Hollywoodului“ ca la „cealaltă“.
De la plâns la râs
Halle Berry, copleşită de emoţie la primul Oscar Foto: Epa
De la discursuri amuzante şi lacrimogene până la un singur cuvânt de mulţumire, discursurile reprezintă momentele de maximă audienţă la asemenea ceremonii.
Când Angelina Jolie a câştigat Oscarul în 2000 la categoria „Cea mai bună actriţă“ pentru rolul din „Tinereţe furată“, aceasta s-a urcat pe sce