Clădirea cu cinci etaje se degradează vertiginos pentru că nu e întreţinută
Imobilul pentru servicii de sănătate aparţine primăriei, dar nu este intabulat în Cartea Funciară.
Starea policlinicii este pur şi simplu deplorabilă. Oamenii care stau ciorchine pe la uşile cabinetelor medicale se vaită şi de condiţiile mizerabile din spaţiile de aşteptare şi de starea deplorabilă a clădirii. La etajul I al Policlinicii, un grup sanitar este încuiat, altul, cu uşa dată de perete, are faianţa căzută şi vasul de toaletă fără capac. Pe hol, bucăţi din tavan atârnă, gata să cadă în capul oamenilor. Pacienţii care vin la consultaţii nu au nici măcar unde să aştepte aşezaţi până când le vine rândul. Fotoliile montate acum 20 de ani sunt foarte murdare şi rupte. Din acest motiv, oamenii, obosiţi să stea în picioare, se sprijină de pereţi sau pe calorifere.
„Am mai fost aici cu bunica şi în faţa noastră au căzut bucăţi din tavan”, a spus Bogdan Andrei Michele, un elev de 19 ani care folosea caloriferul pe post de scaun. Fata de pe celălalt calorifer, Sabina Munteanu, 20 de ani, confecţioner textile, spune că nu ar avea curajul să intre în toaleta policlinicii şi mai bine se înarmează cu răbdare. La altă uşă aşteaptă pensionarul Gligor Nicolae, în vârstă de 64 de ani. Pensionarul spune că este îngăduitor, a auzit că primăria nu are bani şi e criză mondială.
Plătim chirie şi casa cade pe noi
Medicul diabetolog Mihaela Dana Muşat plăteşte de 3 ani chirie pentru cabinet. „Chiria nu e mare, 160 de lei, plus cheltuielile pentru apă, curent şi curăţenie. Sunt aproape 300 de lei pe lună. Problema este că plătim chirie şi casa cade pe noi. În 31 decembrie au îngheţat conductele din cauza unui geam spart şi am avut inundaţie. Dacă am cumpăra cabinetele, ne-am asocia să administrăm şi spaţiile comune”, a spus Muşat. Aceeaşi părere o are şi medicul de f