* afirma Anca Pascu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean al Elevilor, facand un bilant al proiectelor extrascolare organizate pana la finalul primului semestru si propunerile pentru semestrul urmator.
- Ce strategii ai adoptat din momentul alegerilor?
- Pe parcursul primului semestru, am decis impreuna cu Biroul Executiv al C.J.E. sa consolidam echipa cat de bine putem. Avand in vedere ca in fiecare an presedintii liceelor din Braila se schimba, o formare pentru echipa era esentiala Asadar, am invitat la Braila un grup de sase tineri din Galati, de la organizatia AIESEC, care timp de patru ore ne-au aratat prin diferite exercitii de teambuilding ce inseamna o echipa tare, care sa ia decizii de impact. Personal, am invatat multe, mi-am cunoscut mai bine colegii, iar feed-back-ul a fost unul pozitiv. Am propus sa facem acest tip de training si in consiliile elevilor din licee. De asemenea, am hotarat sa fiu foarte receptiva la mesajele lor, astfel dandu-mi seama ce trebuie sa urmaresc. In momentul preluarii functiei de presedinte C.J.E., m-ati intrebat ce strategii am pentru anul in curs. Ei bine, in cazul consiliului nu poti decat sa conturezi niste idei, pentru ca in colaborare cu tinerii, ei sunt destul de imprevizibili. In urma cursului am ramas cu un nume informal: D.I.P. (Discutii, Idei, Proiecte), cu principii si valori de functionare si cu mai multe dorinte de lucru. In concluzie, strategia e de fapt o adaptare la tot ce inseamna nou.
- La final de semestru I, care este cel mai important proiect realizat?
- Am observat ca o echipa unita nu se poate contura numai prin cursuri formale/ informale, trebuie sa existe si activitati concrete. Primul nostru proiect a fost unul cu adevarat de impact, deschiderea in Braila a unui club de debate. "As Club Debate" e rezultatul unei colaborari intre C.J.E., Liceul Anghel Saligny si Tea