Placinta cu ceapa si branza
Ingrediente (pentru 3 placinte mici): Umplutura: 2 cepe mari (a circa 300 g), 1 legatura praz, 2 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline, sare, piper negru macinat, 3 linguri masline negre. Glazura: 200 g branza de vaca (proaspata), 200 g iaurt cremos, 5 oua, chimen macinat, 9 foi de placinta, unt pentru uns.
Mod de preparare: Umplutura * Se curata cepele, se taie in doua si pe urma felii subtiri. Prazul curatat si spalat se taie bucati lungi de 2-3 cm, iar usturoiul se curata si se toaca. * Se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste in el usturoiul, la foc mic. Se adauga ceapa si se dunstuieste - la foc potrivit - pana ce devine sticloasa. Se incorporeaza bucatile de praz, se lasa si ele sa se patrunda, se gusta de sare si piper, se ia tigaia de pe foc si se lasa umplutura sa se raceasca putin. * Se incinge cuptorul la 180gr.. Glazura: Se amesteca branza de vaci, iaurtul si ouale, si se condimenteaza cu sare, piper si chimen. * Se taie foile de placinta in patrate de circa 20 cm, se ung toate cu unt topit si se aseaza cate 3 unele peste altele, in asa fel incat sa iasa in afara colturile de jur imprejur. * Se aseaza patratelele suprapuse (cate 3) in 3 forme de budinca (diametrul 20 cm), lasand colturile sa iasa peste margini si se pune peste ele umplutura si deasupra glazura. * Se presara maslinele, se dau placintele la cuptor si se coc aproximativ 30 de minute.
Placinta cu ceapa si ansoa
Ingrediente (pentru 6 persoane): Umplutura: 1 kg ceapa taiata marunt si congelata, 1 lingurita pasta de ansoa (in tub), 3 linguri ulei de masline, 1 bucata de zahar, sare, piper. Aluatul: 250 g faina + 50 g, 60 g unt, 4 linguri ulei de masline, 2 galbenusuri, 2 linguri lapte, sare.
Mod de preparare: * Puneti ceapa intr-o cratita, fara s-o decongelati, si turnati peste ea 15 cl de apa si 3 li