Furtul celor peste 50 de arme din depozitul unităţii militare din localitatea ilfoveană Ciorogârla face primele „victime“. Sursa: Agerpres
Nu mai puţin de 14 ofiţeri şi subofiţeri din Ministerul Apărării, printre care şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul-locotenent Cons tantin Croitoru, şi mai-marii Contrainformaţiilor - Ion Ungureanu, şeful Direcţiei de Contrainformaţii a Ministerului Apărării (MAp), şi Maricel Popa, şeful Direcţiei de Contrainformaţii din Statul Major al Forţelor Aeriene - precum şi responsabilii cu paza unităţii militare au fost demişi, ieri, de ministrul Mihai Stănişoară.
Motivul: ancheta administrativă ordonată imediat după descoperirea furtului a scos la iveală o serie de „nereguli administrative“ în asigurarea securităţii depozitului de armament.
Numărul armelor furate rămâne secret
Deşi a refuzat să divulge numărul exact de arme care „s-au evaporat“ de sub nasul militarilor, Stănişoară a precizat că, din depozit, nu au fost sustrase doar mitraliere, ci şi pistoale, baionete şi „câteva binocluri“. El a ţinut să sublinieze apoi că hoţii nu s-au aprovizionat şi cu muniţie.
Militari în faţa procurorilor
Ieri, mai mulţi militari de la Ciorogârla, printre care şi comandantul unităţii, au fost chemaţi să răspundă întrebărilor procurorilor militari. Audierile au durat câteva ore, iar, la final, surse judiciare au precizat că toţi militarii chemaţi la Parchet vor fi trimişi la detectorul de minciuni.
Între timp, poliţiştii au continuat să instituie filtre pe toate drumurile naţionale şi în punctele de trecere a frontierei. Alte câteva mii de maşini au fost „luate la puricat“, verificările continuând şi în gări şi în trenuri. „Credem că armele nu au fost scoase încă din ţară, iar, prin aceste măsuri care poate deranjează o mare parte a populaţiei,