Saptamanal, prin labirintul spitalicesc dispare cate un pacient. Undeva, pe culoarele dintre sectiile de urgente, medicina intensiva, cardiologie si reanimare, cazurile disperate ale sistemului spitalicesc baleteaza alaturi de doctori, asistente si carucioarele care sfarsesc impinse in depozite sau prin subsoluri.
Nu e de mirare ca minotaurul din labirint isi ia fara probleme portia de pacienti. Unul e purtat de la un cabinet la altul pana moare pe un scaunel, facand antecamera la sectia de urgente. Altul este trimis acasa, desi se afla in plin infarct miocardic. I s-a spus sa puna comprese cu saramura, ca-i trece. Un bebelus strabate kilometri zile la randul intre mai multe cabinete medicale, fiind consultat de zeci de pediatri pana se afla, in fine, de ce plange neincetat, se pare ca nu cu mult timp in urma un medic a reusit sa-i rupa un picior. Lista continua, pe zi ce trece mai lunga, iar ispravilor medicale pe care le contine par, nu de putine ori, inventiile unei minti bolnave.
Incidentul petrecut zilele trecute in spitalul din Slatina, cand unul dintre pacienti a fost purtat de la un medic la altul pana a murit, a dus la decapitarea conducerii spitalului si la alte sanctiuni ministeriale severe. Hotararile par luate din goana calului si aplicate nu cu bisturiul, ci cu buzduganul, poate si pentru ca un buzdugan se vede mai bine la televizor. Este prima incursiune de pedeapsa in teritoriu a ministrului, iar gurile rele cred ca e un pas catre recentralizarea sistemului.
Dar bulgarele de zapada nu s-a oprit in gardul ministerului. Colegiul medicilor l-a acuzat pe ministru de abuz, pentru ca nu el, ci conducerea spitalului ar avea dreptul legal sa desfaca contractele de munca ale medicilor. Iar in aceasta privinta Colegiul Medicilor ar avea un cuvant greu de spus. Ar fi trebuit anchete, audieri, cercetari pentru a lua asemenea decizii. Fara to