Incepand cu 1 februarie, comerciantii care vor sa-si vanda produsele in pietele agroalimentare trebuie sa respecte anumite conditii, menite sa sporeasca siguranta si calitatea produselor alimentare. Astfel, cei care doresc sa-si vanda laptele, sI produsele derivate din acesta, cas, branza de burduf, trebuie sa-si ambaleze marfa in conditii igienice, sI ca element de noutate, marfa trebuie insotita de numele producatorului si data fabricatiei produsului respectiv.
Daca in anumite locuri din tara, aceste noi masuri i-a indepartat pe vanzatori, la Targu-Mures, locurile special amenajate pentru astfel de comercianti sunt in continuare pustii, fapt constatat si in Piata Agroalimentara Cuza Voda din Targu-Mures, unde am gasit doar doi astfel de vanzatori. “Afisarea datei, nu reprezinta o problema, lucru observat si la controalele facute de catre Directia sanitara, care au constatat ca am scris numele produsului, doar ca mai trebuie trecuta doar data cand este fabricat produsul respectiv. Ambalarea se face in pungi de unica folosinta, casul pana sa-l aducem aici este protejat. Normele de igiena au fost si pana acum, si vor fi in continuare, Noi le-am respectat si pana acum, deoarece este un produs alimentar, la care trebuie respectate aceste norme.
Laptele il aducem in bidoane de aluminiu, iar clientul care vrea sa cumpere vine cu PET-ul”, ne-a declarat Crisan Angela din Sancraiu de Mures.
Aceasi parere am primit-o si de la celalat vanzator, Cotoara Mirela din Sancraiu de Mures, constienta ca normele sanitar igienice sunt bine venite si trebuiesc respectate. “Nu s-a schimbat mare lucru si pana acum igiena a fost respectata, altfel nu am fi putut fi iesiti pe piata. Noi ne dam interesul sa avem marfa cat mai buna, sa o putem vinde pe piata. Ceea ce s-a schimbat, este faptul ca trebuie sa afisam data fabricatiei, in rest deocamdata au ramas normele care a