54,5% dintre angajaţi ar renunţa la actualul loc de muncă în cazul unei reduceri salariale cât de mici. În schimb, 2% dintre angajaţi ar accepta chiar şi o înjumătăţire a lefei. Cifrele au fost obţinute de serviciul de recrutare online BestJobs.ro, în urma unui sondaj desfăşurat în perioada 22-28 ianuarie, la care au participat 6.475 de persoane. 23% dintre angajaţi ar accepta o „tăiere” de maximum 10% din salariu, iar 8% ar îndura o diminuare de până la 25%. Realizatorii sondajului arată că rezultatele sunt oarecum surprinzătoare, în contextul în care, pentru români, una dintre principalele preocupări în toată perioada tranziţiei de două decenii a fost şi rămâne siguranţa locului de muncă. Răspunsurile par să nu ţină seama nici de contextul crizei actuale, în care disponibilizările (realizate sau anunţate) se ţin lanţ.
BestJobs.ro a efectuat sondaje asemănătoare în ţări învecinate - Bulgaria, Serbia şi Republica Moldova, iar rezultatele sunt asemănătoare. „58% dintre bulgari sunt gata să-şi lase jobul pentru un altul, în cazul în care li s-ar aduce la cunoştinţă o reducere a lefei, îi urmează sârbii cu 56% şi moldovenii cu 43%”, a declarat Andrash Nagy, Manager BestJobs”. (R.V.)
54,5% dintre angajaţi ar renunţa la actualul loc de muncă în cazul unei reduceri salariale cât de mici. În schimb, 2% dintre angajaţi ar accepta chiar şi o înjumătăţire a lefei. Cifrele au fost obţinute de serviciul de recrutare online BestJobs.ro, în urma unui sondaj desfăşurat în perioada 22-28 ianuarie, la care au participat 6.475 de persoane. 23% dintre angajaţi ar accepta o „tăiere” de maximum 10% din salariu, iar 8% ar îndura o diminuare de până la 25%. Realizatorii sondajului arată că rezultatele sunt oarecum surprinzătoare, în contextul în care, pentru români, una dintre principalele preocupări în toată perioada tranziţiei de două decenii a fost şi rămâne sigura