“Piaţa imobiliară rămâne blocată la începutul acestui an, inclusiv din cauza faptului că, în majoritatea cazurilor, preţul de vânzare este greu de stabilit. Puţinele tranzacţii care se încheie se realizează în general pe segmentul de lux, unde proprietăţile au anumite plafoane sub care nu vor mai scădea într-un viitor previzibil”, a arătat Mihaela Alexandroiu, Broker/Owner RE/MAX Bastion. “Singurul segment care “profită” de pe urma crizei este
“Piaţa imobiliară rămâne blocată la începutul acestui an, inclusiv din cauza faptului că, în majoritatea cazurilor, preţul de vânzare este greu de stabilit. Puţinele tranzacţii care se încheie se realizează în general pe segmentul de lux, unde proprietăţile au anumite plafoane sub care nu vor mai scădea într-un viitor previzibil”, a arătat Mihaela Alexandroiu, Broker/Owner RE/MAX Bastion.
“Singurul segment care “profită” de pe urma crizei este cel al închirierii spaţiilor de birouri, foarte multe companii relocându-se fie în spaţii cu suprafeţe mai mici, fie în clădiri de birouri cu costuri mai reduse, ceea ce stimulează dinamica acestui sector imobiliar”, a precizat Mihaela Alexandroiu.
În 2008, segmentul spaţiilor de birouri şi-a menţinut ritmul de creştere, iar în Bucureşti preţurile nu au înregistrat evoluţii semnificative până catre sfârşitul anului. În imobilele Clasa A, în luna ianuarie a anului trecut, preţul de închiriere era cuprins între 19 -30 Euro/ mp, iar în aceeaşi perioadă a anului curent acestea au ajuns la 17 - 25 Euro/ mp.
De exemplu, în clădirile din centrul Bucureştiului- zona Unirii, Universitate, Dorobanţi, Piaţa Victoriei etc- spaţiile se închiriază în prezent cu 17 - 25 Euro/ mp, iar în Băneasa- Pipera cu cca 15 Euro/mp. Spaţiile de birouri de clasa B- puţine încă în Bucureşti, comparativ cu cele de clasa A- au cunoscut o evoluţie similară, de la 15- 20 Euro/ mp în ianuarie 20