Jean Moscopol şi marii artişti ai vremii sale au înregistrat melodii la case de discuri celebre în toată lumea, precum Odeon, Parlophon, Polydor, Pathé-Marconi, His Master’s Voice sau Columbia. Acestea puteau fi ascultate la patefon.
Casa de discuri Electrecord a început în 2000 şi a continuat şi după aceea să copieze cântecele anilor interbelici, editând sub genericul "Melodii din Bucureştii de odinioară" discuri cu trubadurii vremii, însă în colectiv, nu câte unul separat.
ZESTREA. Electrecord este singura instituţie românească în regimul comunist care a reuşit să recondiţioneze şi să păstreze în arhiva sa discurile cu vocea inegalabilului Moscopol.
Doamna Mioara Panaite de la Electrecord ne-a spus: "Acea primă reeditare de după 1989 s-a făcut după discurile standard. S-a făcut o copiere foarte fidelă a înregistrărilor, lăsându-se înregistrarea aşa cum era, cu toate imperfecţiunile, pentru a fi păstrat parfumul acelei vremi. Toate discurile cu Jean Moscopol, Cristian Vasile, Titi Botez, Zavaidoc şi cu alţi artişti ai Bucureştiului interbelic s-au păstrat în zestrea Electrecordului.
Foarte multe dintre înregistrări au fost copiate direct de la Biblioteca de Stat, chiar în vremea comunismului, când exista această posibilitate de a te documenta din toate sursele. Pe vremea lui Ceauşescu nu se punea problema drepturilor de autor. Electrecordul fiind singura casă de producţie de muzică din România, eram singurii care puteam să punem pe suportul de ebonită aceste înregistrări, care altfel s-ar fi pierdut. Am făcut o restituire. Aşa se şi numea procesul: înregistrări de pe discuri recondiţionate. Erau discuri foarte vechi, care se spărgeau şi care numai cu foarte mare efort puteau fi copiate.
Electrecordul păstrează ca document absolut orice apare în materie de muzică. De asemenea, o parte din înreg