Ingrediente:
700g tentacule caracatiţă, 4ouă, 100ml lapte, 100g unt, 100g pesmet, 10g sare, 5g piper.
Mod de preparare:
Tentaculele se spală bine şi se opăresc prima dată în apă, după care în lapte. Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouăle bine, cu sare şi piper după gust, se îngroaşă cu făină, obţinându-se un sos alb. Se trec feliile de caracatiţă de două ori succesiv prin coca de ou cu făină şi după aceea prin pesmet se prăjesc bine pe ambele părţi în unt încins. Se serveşte caldă cu felii de lămâie şi sos de avocado. Pentru sos aveti nevoie de 300g avocado, 100g iaurt, 30g ceapă albă, 10ml suc de lămâie, 10 g pătrunjel verde, 10g sare, 5g piper. Avocado se curăţă, se scoate sâmburele, iar pulpa se mixează cu zeamă de lămâie şi iaurt. Se adaugă ceapa tocată mărunt, sare şi piper, pătrunjelul tocat fin, se amestecă bine.
Ingrediente:
700g tentacule caracatiţă, 4ouă, 100ml lapte, 100g unt, 100g pesmet, 10g sare, 5g piper.
Mod de preparare:
Tentaculele se spală bine şi se opăresc prima dată în apă, după care în lapte. Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouăle bine, cu sare şi piper după gust, se îngroaşă cu făină, obţinându-se un sos alb. Se trec feliile de caracatiţă de două ori succesiv prin coca de ou cu făină şi după aceea prin pesmet se prăjesc bine pe ambele părţi în unt încins. Se serveşte caldă cu felii de lămâie şi sos de avocado. Pentru sos aveti nevoie de 300g avocado, 100g iaurt, 30g ceapă albă, 10ml suc de lămâie, 10 g pătrunjel verde, 10g sare, 5g piper. Avocado se curăţă, se scoate sâmburele, iar pulpa se mixează cu zeamă de lămâie şi iaurt. Se adaugă ceapa tocată mărunt, sare şi piper, pătrunjelul tocat fin, se amestecă bine.