În condiţiile economice actuale, când angajatorii au anunţat disponibilizări masive pentru perioada ianuarie-martie, chiar dacă nu au fost puşi pe lista de concedieri, cei mai mulţi olteni se tem pentru locurile lor de muncă şi nu văd cu ochi buni devalorizarea leului. Reporterii GdS au discutat cu locuitorii din Craiova, Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea.
Andrei Pătru, de 30 de ani, muncitor în construcţii, din Craiova: „Normal că-mi e teamă. Patronul la care lucrez a dat deja afară vreo trei oameni şi a anunţat că ar mai vrea să concedieze câţiva. Dacă mă dă afară, eu ce fac? Cine mă angajează acum?“.
Mariana Popasu, de 49 de ani, agent comercial: „Cui nu i-ar fi teamă în situaţia actuală? Avem copii acasă şi trebuie să le punem mâncare pe masă şi să-i ducem la şcoală. Din ce trăim dacă rămânem fără serviciu, că nu te mai angajează nimeni de la o vârstă încolo şi, mai ales, în perioada asta, în care toţi patronii concediază angajaţii. Bine că nu am credite pentru că nu ştiu ce aş fi făcut“.
Nicolae Dan, de 54 de ani, inginer: „Îmi este teamă că aş putea fi dat afară, dar asta este viaţa, cu bune şi cu rele. Atâta timp cât am două mâini şi două picioare, voi găsi ceva de făcut. Euro va duce la o creştere a preţurilor, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată. Am mai trecut prin asta şi în alţi ani, o să trecem şi acum“.
Daniela Dobrescu, de 50 de ani, profesoară: „Nu-mi e teamă pentru că sunt titular în învăţământ şi, deocamdată, în acest domeniu nu sunt probleme cu locurile de muncă. Sunt însă îngrijorată din pricina salariului, care este destul de mic, şi mi-e teamă că, dacă preţurile vor continua să crească, mai ales că euro creşte, va fi mai greu“.
Gorjenii sunt optimişti
Gabriela Stanciu, de 45 de ani, profesoară de chimie, din Târgu Jiu: „Nu mă tem că o să-mi pierd locul de muncă. De 15 ani predau la Şcoala Auto din Târgu