A început "Luna cărţii la sate"! Continuă chemările la întrecerea socialistă simultan cu raportarea realizărilor. Cu ce se laudă România la capitolul înarmare?
Chemări la întrecerea socialistă
Reiese din lectura presei că românii ar munci de dragul prestigiului de fruntaş şi fără salarii. Printre alte campanii ale anotimpului e şi aceea a lansării chemărilor la întrecerea socialistă în muncă. Un text, conceput în numele unei întreprinderi eficiente, prin care cifrele de plan depăşite de aceea, devin reperele celorlalţi din branşă. "Se cheamă" şi îndeamnă astfel între ei minerii, sticlarii, chimiştii, petroliştii. Întreprinderea minieră Lupoaia (Gorj) către toate unităţile de extracţie a cărbunelui din ţară; Schela de producţie Videle (Teleorman), către toate schelele de producţie petrolieră şi gaze naturale; Întreprinderea "Laminorul de Tablă" Galaţi către toate întreprinderile din metalurgia feroasă şi de prelucrări metalurgice.
Combinatul Chimic Râmnicu Vâlcea către toate întreprinderile din industria chimică; Trustul Antrepriză generală de Construcţii Industriale Iaşi către toate unităţile antrepriză de construcţii industriale şi aşa mai departe.
Armamentul Armatei Române
A fost dată publicităţii Declaraţia miniştrilor Apărării ai statelor participante la Tratatul de la Varşovia "cu privire la raportul efectivelor forţelor armate şi armamentul Organizaţiei Tratatului de la Varşovia şi Alianţei Nord-Atlantice în Europa şi acvatoriile adiacente".
Ce armament a avut România? 380 avioane de luptă, 128 elicoptere, 50 instalaţii de rachete tactice, 3.200 tancuri, 400 complexe rachete antitanc, 5.000 maşini de luptă ale infanteriei şi transportoare blindate, 6.600 sisteme reactive de foc în salvă, tunuri şi aruncătoare, un submarin şi o navă mare de suprafaţă.
SOS – Cât trăieşte o iubi