Oamenii de ştiinţă au descoperit că dezvoltarea mentală a puilor de cimpanzeu o poate depăşi pe cea a copiilor de aceeaşi vârstă. Acest lucru este posibil în cazul în care copiii sunt Oamenii de ştiinţă au descoperit că dezvoltarea mentală a puilor de cimpanzeu o poate depăşi pe cea a copiilor de aceeaşi vârstă.
Acest lucru este posibil în cazul în care copiii sunt crescuţi izolat, potrivit unui studiu apărut în publicaţia “Developmental Psychobiology”.
Cercetătorii de la Emory University din Atlanta, Georgia, au comparat inteligenţa puilor de cimpanzeu cu cea a copiilor din orfelinatele din România şi Grecia.
Cercetarea a avut loc pe 46 de pui de cimpanzei care au fost crescuţi de oameni după ce au fost respinşi de mamele lor naturale.
Un grup de pui a avut parte de grija oamenilor timp de 4-5 ore pe zi, în timp ce restul au fost îngrijiţi mai multe ore. Cercetătorii au descoperit că performanţele cognitive la nouă luni ale puilor de cimpanzeu care s-au bucurat de mai multă atenţie erau mult mai bune decât cele ale primului grup.
În plus, cei din primul grup i-au depăşit ca inteligenţă pe copiii din orfelinatele din România sau Grecia. Totuşi, profesorul Kim Bard de la Universitatea din Portsmouth a ţinut să precizeze că, după vârsta de 9 luni, bebeluşii îi întrec pe puii de cimpanzeu în privinţa inteligenţei.
ADN-ul cimpanzeilor este comun în proporţie de aproximativ 94% cu cel al oamenilor, scrie cotidianul britanic “Daily Mail”. Oamenii de ştiinţă cred că studiul oferă dovezi importante potrivit cărora cimpanzeii, ca şi oamenii, au nevoie de interacţiunea socială pentru a se dezvolta.