Reşedinţele destinate vârstei a treia s-au ieftinit cu până la 30%. Vremea preţurilor uriaşe din rezidenţial a apus. Un motiv de nesperată bucurie pentru cei care renunţaseră la o casă într-un ansamblu pentru pensionari. Nu doar locuinţele din marile oraşe s-au devalorizat în ultimul an. Şi preţurile reşedinţelor destinate pensionarilor au scăzut semnificativ. Cele mai cunoscute dintre zonele preferate pentru retragerea din câmpul muncii sunt două state americane, Florida şi Arizona, unde chilipirurile sunt la tot pasul, scrie „The New Tork Times”.
Florida, mai ieftină ca oricând
„Apă cât vezi cu ochii, palmieri desfătându-se tot anul sub razele soarelui, cer albastru cu pescăruşi şi nu în ultimul rând o mulţime de cluburi destinate pensionarilor”. Aşa sună cele mai multe anunţuri pentru vânzarea locuinţelor din Florida, cea mai căutată destinaţie pentru retragere din întreaga lume. Mulţi sunt încă surprinşi de faptul că economiile le sunt suficiente pentru a achiziţiona o casă aici.
Mai ales că, până în 2007, toţi visau la o casă pe plaja din Miami, dar puţini îşi permiteau financiar materializarea visului. Acum însă, cu deprecieri ale sectorului rezidenţial de peste 30% şi cu posibilitatea de negociere până la alte 20 de procente din preţul final, este uşor să gaseşti o casă cu 300.000 de dolari, potrivit „Newsweek”. În Arizona, lucrurile stau şi mai bine. Casele în comunităţi destinate pensionarilor costă doar 200.000 de dolari.
Britanicii preferă Canada
Şi statul Texas primeşte pensionari. Dallas şi Houston au fost foarte căuate anul trecut, potrivit „Forbes”. Climatul cald şi economia în creştere au atras clienţii de vârsta a treia. Şi Salt Lake City este în top cinci în privinţa alegerilor făcute de aceştia anul trecut. Principalul motiv pentru care persoanele în vârstă au preferat acest