În zonele situate dincolo de arcul carpatic, fără depresiunile din estul Transilvaniei, ieri, în condiţii de insolaţie, la câteva staţii meteorologice, mercurul termometrelor a depăşit la amiază 8-10 grade, în schimb în sudul şi în estul ţării, masa de aer rece a persistat.
În condiţiile unei circulaţii a aerului, la limita inferioară a atmosferei, dinspre mare spre uscat, au fost nori de tip stratiform şi cu totul izolat fulguieli (în Moldova, în apropierea Văii Siretului) şi ploi slabe (pe litoral). Aceeaşi situaţie se va menţine şi astăzi.
Cele mai scăzute valori termice, la amiază, vor fi în estul Transilvaniei, dar şi în nordul extrem al Moldovei şi în sud-vestul Olteniei. Începând de mâine, vremea din ţara noastră se va încălzi. Cel puţin în regiunile sudice, vor fi maxime şi mai mari de 15 grade. Vor fi şi ploi, mai multe ca areal de extindere şi ca persistenţă în timp, în vest, sud-vest, nord şi centru şi mai puţine şi de scurtă durată în rest. Din a doua parte a săptămânii, va avea loc o nouă pătrundere de aer, ceva mai rece, ce se va reflecta în forma precipitaţiilor de la munte, care vor fi sub formă de lapoviţă şi de ninsoare, dar pătrunderea de natură advectivă va fi compensată de insolaţie, aşa că regimul termic, chiar şi atunci, va rămâne peste cel normal al acestei perioade.
La munte
AZI (MARŢI):
Vremea va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări mai ales în zona înaltă. Pe văi şi în depresiuni local va fi ceaţă. Temperatura aerului va fi în creştere uşoară.
MÂINE (MIERCURI):
Vremea va fi caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi mai mult noros în Carpaţii Occidentali, unde local va ploua slab. În rest, înnorările vor fi temporare, iar ploile izolate. Vântul va avea intensificări, mai ales p