» Procurorii constanteni spun ca legea limiteaza posibilitatea de a obtine informatii importante pentru inceperea urmaririi penale.
» Lista cu convorbirile inregistrate se poate cere abia dupa inceperea urmaririi penale, lucru care ingreuneaza munca anchetatorilor.
» Actul normativ prevede ca dupa sase luni aceste date sunt sterse definitiv, iar pana acum, acestea erau pastrate pana la doi ani.
In judetul Constanta, mai multi suspecti au fost depistati, in ultimele luni, cu ajutorul interceptarilor telefonice. "Legea 298 se refera la stocarea datelor privind traficul convorbirilor, intr-un limbaj popular, a apelurilor care se primesc si se emit, localizarea abonatului si, eventual, identitatea acelui abonat", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, Adina Florea.
Cazuri celebre
Unul dintre cele mai recente cazuri de la Constanta in care suspectii au fost prinsi cu ajutorul interceptarilor telefonice este spargerea de la Harsova, de unde s-au furat aproape 400.000 de euro. Oamenii legi, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, au efectuat in mod simultan mai multe perchezitii pe raza localitatilor Valu lui Traian, Constanta, Dorobantu si Harsova, ocazie cu care, in urma investigatiilor efectuate, au fost identificati George Ene, zis "Pisic", Marian Alexandru Lupu, de 20 de ani, din Constanta, Mihai George Sintion, de 26 de ani, din comuna Nicolae Balcescu, si Vasile Saviuc, de 31 de ani, din Valu lui Traian, suspecti in cazul talhariei cu consecinte deosebit de grave comise la data de 10 noiembrie, anul trecut.
La data aceea, persoane necunoscute au imobilizat-o prin legare cu doua cabluri electrice pe Adriana Socaci, de 29 de ani, in timp ce aceasta intra in apartamentul sau situat in localitatea Harsova, iar prin violenta si amenintare au fortat victima sa le dea ch