Comisia Juridica a votat impotriva inceperii urmaririi penale a dlui Nastase in cazul Zambaccian. Votul a fost luat pe linie de partid, PD-L pentru deblocarea dosarelor, PSD si reprezentantul minoritatilor impotriva. PNL si UDMR au refuzat sa voteze, insa, de vreme ce era previzibil care va fi efectul acestei abtineri, nu vad de ce ar trebui sa consider abtinerea lor altfel decat un vot impotriva, scrie Doc, pe blogul lui.
Acum mai putin de doua luni, imediat dupa alegeri si formarea coalitiei PD-L PSD, reprezentantii PNL votau cot la cot cu cei ai PSD in exact aceeasi chestiune a dosarelor fostului premier PSD.
Singurul lucru bun este ca decizia de azi a indepartat blocajul suplimentar al cursului acestor dosare, cel de la nivelul Comisiei Juridice.
Strategia transparenta a PSD si aliatilor lor era sa opreasca plenul Camerei sa se pronunte intr-un fel sau intr-altul asupra cererii procurorilor, pretinzand ca nu se pot pronunta.
Am desfiintat, ca ilogic si mincinos, argumentul prezentat de acestia in urma cu cinci luni cand a avut loc primul vot: partizanii dlui Nastase din Comisia Juridica pretind ca pentru a cere urmarirea penala procurorii trebuie sa le prezinte probe, or e evident ca pentru a administra astfel de probe procurorii trebuie mai intai sa inceapa urmarirea penala.
E un mic truc mizerabil, pe care presa se face ca nu-l intelege.
Comenteaza pe Inventarul stricaciunilor politice. Comisia Juridica a votat impotriva inceperii urmaririi penale a dlui Nastase in cazul Zambaccian. Votul a fost luat pe linie de partid, PD-L pentru deblocarea dosarelor, PSD si reprezentantul minoritatilor impotriva. PNL si UDMR au refuzat sa voteze, insa, de vreme ce era previzibil care va fi efectul acestei abtineri, nu vad de ce ar trebui sa consider abtinerea lor altfel decat un vot impotriva, scrie Doc, pe