Autorităţile române promit că arena de la Bucureşti se va ridica mai repede şi mai ieftin decât construcţiile din alte ţări. Sursa: Vlad Stănescu
Pe 29 ianuarie, Bucureştiul era ales, la Nyon, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al UEFA, drept gazdă pentru finala ediţiei 2012 a Europa League, moştenitoarea actualei Cupe UEFA. Capitala României primea astfel onoarea de a găzdui, pentru prima oară în istorie, un eveniment fotbalistic de o asemenea anvergură. O mică nelinişte plana asupra sărbătorii: arena pe care urmează să aibă loc evenimentul nu există deocamdată. Temerile au fost repede risipite.
Conducătorii guvernului, ai federaţiei de fotbal, constructorii şi primarul Capitalei au garantat că proiectul va fi gata la termen, în luna mai 2010. Nici realitatea de pe teren - lucrările sunt deja întârziate, iar criza financiară ia cu asalt bugetul - n-a perturbat carnavalul.
Între garanţiile guvernului şi realitatea din teren
Pentru construirea noului Stadion Naţional, care, potrivit estimărilor, va costa 140 de milioane de euro, şi-au asu mat răspunderea atât Primăria Bucureşti, cât şi guvernul României. Dar arena se ridică anevoie, întârzierile fiind de o lună după unii, de mai multe luni - după alţii. „Suntem cu o lună în întârziere din cauza unei probleme neprevăzute cu pânza freatică“, a declarat pentru EVZ, săptămâna trecută, Cătălin Creţu, reprezentantul companiei de consultanţă Louis Berger, care supraveghează lucrările. Mircea Raicu, viceprimarul Bucu reştiului, a spus însă că „există o întârziere de câteva luni. Termenul iniţial era mai 2010, dar el va fi prelungit până la finalul anului viitor!“.
Mircea Sandu - optimist, Dumitru Dragomir - realist
În timp ce Mircea Sandu, preşedintele FRF, este încrezător că stadionul va fi gata la termenul stabilit, Dumitru Dragomir, conducătorul LPF, ar p