Reprezentantii Broker Cluj (simbol bursier BRK) spun ca pierderile zilnice rezultate din suspendarea de catre CNVM a autorizatiei de functionare sunt de 10.000 de lei (circa 2.300 de euro) si ca exista portofolii pe care clientii companiei le-au mutat deja la alte societati de brokeraj. Oficialii Broker Cluj confirma ca zilnic exista 40-50 de cereri de retargere a clientilor.
Broker este una dintre cele mai mari firme de brokeraj de pe piata locala, cu circa 10.000 de clienti si 15.000 de actionari.
Conducerea Broker a anuntat ca a dat in judecata Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru decizia de suspendare timp de doua saptamani a autorizatiei de functionare a societatii. CNVM nu a mai oferit niciun comentariu asupra situatiei de la Broker.
"Am depus ieri plangerea la Curtea de Apel din Cluj. Tot ieri am depus o contestatie la CNVM si o plangere la Senat si Camera Deputatilor pentru ca am considerat abuziv modul de lucru al CNVM. In legatura cu frauda de la Deva, am constatat ca aici s-a realizat un circuit nelegal al banilor. Clientii veneau si depuneau banii la sucursala noastra din Deva si primeau in schimb acte false, dispozitii de plata si facturi false, iar banii respectivi intrau in posesia angajatilor. Directoarea de la Deva si-a recunoscut vina, vom renunta la tot personalul de acolo si nu vom mai desfasura activitati in acest oras", a declarat pentru ZF Transilvania Petru Prunea, presedintele Broker.
Potrivit reprezentantului Broker, exista si "un circuit lung al banilor", astfel ca dupa ce banii erau depusi la Posta Romana, pentru a se face viramentul catre clienti, mai departe aceste sume de bani nu erau incasate de clienti, ci de alte persoane.
"Nu putem verifica in momentul de fata documentele, fiindca nu toate chitantierele se afla in posesia noastra, insa ceea ce va pot spune este ca decizia CNVM a fost lu