Deşi fusta scurtă a trecut binişor de 40 de ani, succesul său nu pare să se micşoreze. Nici măcar frigul nu pare să-i fi afectat popularitatea printre reprezentantele sexului frumos.
În acest an, chiar şi moda pare să se adapteze la criza financiară, care a zguduit din temelii planeta, lungimea fustei urmând tendinţa generală de „minimalizare“. Însă, oricare ar fi motivul, un lucru este cert: pentru sezonul primăvară/vară 2009, fusta scurtă va fi din nou regina colecţiilor marilor designeri. Deşi este iarnă, doamnele şi domnişoarele duc dorul primăverii, al culorilor vii, al schimbării, această dorinţă fiind „domolită“ doar de schimbarea garderobei. Cu această ocazie, reprezentantele sexului frumos fac tot posibilul să-şi completeze garderoba cu fuste scurte, care, indiferent de sezon, sunt mereu pe val. De altfel, popularitatea fustei scurte a fost confirmată zilele acestea şi în ţara sa natală, Marea Britanie. Fustiţa lui Mary Quant, simbol al anilor ‘60 şi al „Swinging London“, a ajuns acum şi pe timbrele Majestăţii Sale. Royal Mail a lansat o serie comemorativă cu cele zece simboluri al designului britanic din secolul XX.
„Am desenat fusta scurtă pentru mine, pentru studentele la Arte şi pentru grupul de fete din Chelsea. Au adorat-o. Mama mea s-a căsătorit îmbrăcată în aşa ceva. Cu toate acestea, domnii mai conservatori se opreau în faţa magazinului meu, băteau în geam cu mânerul de la umbrelă şi îmi spuneau că este imorală“, a povestit Quant la ceremonia de prezentare.
Cu toate acestea, de la articolul vestimentar simbol al revoluţiei anilor ‘60, la imaginea sexy a anilor ‘80, fusta scurtă revine anual în garderoba femeilor.
Un simbol mereu pe val
În viitorul sezon o vom revedea la fel de seducătoare, cu acelaşi farmec irezistibil, extrem de scurtă, dar într-o nouă versiune, cu talie înaltă, deseori scoasă în e