Ingrediente:
1,5kg carne pentru fripturi, 2kg cartofi, 200 ml ulei, 100g făină, 100g caşcaval, 100g smântână, 400ml lapte, 3 ouă, 100ml vin, 50g unt, sare şi piper după gust.
Mod de preparare:
Carnea se spală, se sărează şi se pune într-o tavă la înnăbuşit cu jumătate din cantitatea de ulei şi adaos de apă sau supă. Se introduce vasul la cuptor circa 60 minute. Spre sfârşitul înnăbuşirii se stropeşte friptura cu vin, apoi se scoate, se porţionează, câte două bucăţi la porţie, şi se păstrează la cald. Cartofii se spală, se fierb, se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie rondele. În lapte se adaugă făina şi uleiul rămas. Se amestecă şi se fierbe compoziţia circa 30 minute. Se lasă să se răcească şi se adaugă cartofii, ouăle bătute spumă, piper şi sare, deasupra se pune smântâna şi se presară caşcavalul ras. Se introduce vasul la cuptor când s-au gratinat până la rumenire. Pe farfurie se portioneaza cate o paleta de cartofi cu doua felii de friptura cu sos.
Ingrediente:
1,5kg carne pentru fripturi, 2kg cartofi, 200 ml ulei, 100g făină, 100g caşcaval, 100g smântână, 400ml lapte, 3 ouă, 100ml vin, 50g unt, sare şi piper după gust.
Mod de preparare:
Carnea se spală, se sărează şi se pune într-o tavă la înnăbuşit cu jumătate din cantitatea de ulei şi adaos de apă sau supă. Se introduce vasul la cuptor circa 60 minute. Spre sfârşitul înnăbuşirii se stropeşte friptura cu vin, apoi se scoate, se porţionează, câte două bucăţi la porţie, şi se păstrează la cald. Cartofii se spală, se fierb, se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie rondele. În lapte se adaugă făina şi uleiul rămas. Se amestecă şi se fierbe compoziţia circa 30 minute. Se lasă să se răcească şi se adaugă cartofii, ouăle bătute spumă, piper şi sare, deasupra se pune smântâna şi se presară caşcavalul ras. Se introduce vasul la cuptor când s-au gratinat până la rumenire. Pe farf