In 2008 nu a prevazut ca o criza de mari proportii ar putea sa se abata peste compania pe care o conduce. A dus o politica de plasamente riscante care s-a dovedit catastrofala pana in final. Este vorba despre Jacques Aigrain, CEO-ul Swiss Re, grup care a raportat astazi pierderi de un miliard de franci si care acum are nevoie de o recapitalizare suplimentara de 2 miliarde. In ianuarie 2007, cand lumea incepuse sa vorbeasca despre o eventuala criza, Aigrain declara cu zambetul pe buze, in cadrul
In 2008 nu a prevazut ca o criza de mari proportii ar putea sa se abata peste compania pe care o conduce. A dus o politica de plasamente riscante care s-a dovedit catastrofala pana in final. Este vorba despre Jacques Aigrain, CEO-ul Swiss Re, grup care a raportat astazi pierderi de un miliard de franci si care acum are nevoie de o recapitalizare suplimentara de 2 miliarde.
In ianuarie 2007, cand lumea incepuse sa vorbeasca despre o eventuala criza, Aigrain declara cu zambetul pe buze, in cadrul forumului de la Davos: "Nu prevad niciun risc sistemic major".
"Nu cred ca se va putea produce o criza de credit clasica, in sectorul imobiliar de exemplu", estima CEO-ul Swiss Re, intr-un timp in care vestile despre criza erau doar simple zvonuri.
In 2007, suma totala a bonusurilor primite de membrii bordului de conducere al Swiss Re s-a ridicat la 67 de milioane de franci.
Astazi, compania a anuntat o pierdere de 1 miliard de euro, pierdere "realizata" in exercitiul fiscal 2008. Reasiguratorul va primi 3 miliarde de franci din fondurile Berkshire Hathaway, controlata de Warren Buffett si va suporta o recapitalizare suplimentara de inca 2 miliarde de franci.
In continuare, privirile sunt indreptate catre cel care a avut in maini fraietele unui imperiu din domeniul reasigurarilor. "Performanta" dezastruoasa a Swiss Re nu va fi trecuta cu vederea de a