Constantin Ciopraga• La Universitatea Al. I. Cuza are loc, astazi, ceremonia de comemorare a academicianului Constantin Ciopraga • Corpul neinsufletit al acestuia este depus, incepand cu orele 9.30, in Sala Pasilor Pierduti de la Cuza • Intreaga lume academica si de cultura ieseana regreta trecerea in nefiinta a celui care a fost si va ramane unul dintre cei mai exponentiali critici si istorici ai literaturii romane din ultimii 50 de ani • "Din punctul nostru de vedere, Constantin Ciopraga este cel mai important om de cultura, literatura, critica si eseistica din ultimii 50 de ani. Era de o sobrietate absoluta, incat parea ca nu are umor, desi avea trasaturi de calda omenie, simpatie si intelegere personala", a declarat Stefan Avadanei, decanul Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Cuza
La Universitatea Al. I. Cuza are loc, astazi, ceremonia de comemorare a academicianului Constantin Ciopraga. Corpul neinsufletit al acestuia este depus, incepand cu ora 9.30, in Sala Pasilor Pierduti de la institutia de invatamant superior.
Trecut in nefiinta la inceputul acestei saptamani, la varsta de 92 de ani, academicianul Constantin Ciopraga va ramane unul dintre cei mai remarcabili oameni de cultura prin lucrarile domniei sale, precum "Personalitatea literaturii romane", "Caietele privitorului tacut", opere de memorialistica, dar si romanul "Nisipul". Constantin Ciopraga a dedicat o serie de monografii marelui scriitor Mihail Sadoveanu, originar din acelasi oras cu maestrul Ciopraga, fiind considerat principalul exeget, in literatura romana, al acestui scriitor, lucrarea fundamentala in acest sens fiind "Mihail Sadoveanu - fascinatia tiparelor originare". Din 1994 a devenit membru de onoare al Academiei Romane.
Batranul intelept al cetatii
Intreaga lume academica si de cultura ieseana regreta trecerea in nefiinta a