Ingrediente:
Tortul de ciocolată: 225g ciocolată amară, 225g unt, 9 oua, 100g făină de migdale, 225g zahăr, 180g făină, praf de copt, puţin lapte, gem de caise, rom.
Cupolă albă: 150ml suc de compot piersici, 2 ouă, 300ml frişcă îndulcită (Hulala), 12g gelatină în foi, 200g ciocolată albă, 2piersici din compot, făină de cocos.
Mod de preparare:
Blatul se realizează ca la orice tort sau se cumpără. Pentru cupola albă punem gelatina la înmuiat în apă rece. Topim ciocolata pe baie de aburi, adăugăm frişca îndulcită şi gălbenuşurile unul câte unul. Punem sucul de piersici şi gelatina şi amestecăm ca să se încorporeze bine totul. Apoi, adăugăm albuşurile bătute spumă. Punem o parte din compoziţie într-un bol şi-l dăm la congelator, pana se întăreşte şi punem peste ea piersicile şi acoperim cu restul de compoziţie după care punem din nou în frigider. Încălzim într-o crăticioară gemul împreună cu puţin rom, tăiem tortul de ciocolată în două şi îl umplem cu gem. Punem bolul într-o oală cu apă fierbinte timp de 10 secunde până se desprind marginile după care răsturnăm peste tortul de ciocolată. Pe cupola presărăm făină de cocos, iar tortul de ciocolata il decoram cu ciocolata topita. Se lasa la rece, pana la servire.
Ingrediente:
Tortul de ciocolată: 225g ciocolată amară, 225g unt, 9 oua, 100g făină de migdale, 225g zahăr, 180g făină, praf de copt, puţin lapte, gem de caise, rom.
Cupolă albă: 150ml suc de compot piersici, 2 ouă, 300ml frişcă îndulcită (Hulala), 12g gelatină în foi, 200g ciocolată albă, 2piersici din compot, făină de cocos.
Mod de preparare:
Blatul se realizează ca la orice tort sau se cumpără. Pentru cupola albă punem gelatina la înmuiat în apă rece. Topim ciocolata pe baie de aburi, adăugăm frişca îndulcită şi gălbenuşurile unul câte unul. Punem sucul de piersici şi gelatina şi amestecăm ca să se încorp