Alexandru Gabriel Dinuţă a devenit, de câteva zile, singurul argeşean specializat în repararea de cărucioare şi proteze pentru persoanele cu handicap locomotor din judeţ. Sursa: Dan Badea
La rândul său, tânărul de 30 de ani se deplasează cu dificultate, din cauza rahitismului, boală de care a suferit în copilărie.
Satisfacţii morale mai mari
Fost taximetrist şi lăcătuş-mecanic la Dacia, de la începutul acestei luni, Alexandru Gabriel este angajat al singurului atelier pentru reparaţii gratuite de cărucioare şi proteze, inaugurat săptămâna aceasta la Piteşti şi finanţat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş.
„Mă bucură faptul că îi pot ajuta pe cei care au nevoie într-adevăr de munca mea. Şi eu sufăr de un handicap, dar nu e atât de grav încât să nu le acord ajutor celor care au nevoie. Un cărucior cu rotile este destul de scump şi, cum cele mai multe dintre persoanele paralizate o duc destul de rău cu banii, singura soluţie, atunci când li se strică fotoliul rulant, e să vină la noi cu el, unde este reparat gratis“, explică tânărul. El recunoaşte că salariul actual nu este foarte mare, dar e sigur, iar „satisfacţiile morale sunt mult mai mari“.
3.000 de argeşeni vor beneficia de servicii
Realizat de DGASPC Argeş, în colaborare cu două dintre ONGurile specializate în sprijinul persoanelor cu handicap, atelierul reprezintă o investiţie de 250.000 de lei. Instituţia a contribuit cu spaţiul necesar atelierului, iar Asociaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap (ANPH), cu instrumentele şi sculele adecvate.
Adrian Macovei, şeful DGASPC Argeş, aproximează că peste 3.000 de argeşeni cu handicap locomotor vor beneficia de serviciile lui Gabriel Dinuţă. În plus, la acest atelier sunt servite şi persoanele cu handicap din afara judeţului. „Sunt c