Conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu intenţionează să se adreseze Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) cu privire la mai multe procese în care au fost implicate cadre didactice ce au adus prejudicii instituţiei de învăţământ superior. Este vorba de Dan Ilie Morega, fostul decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice, şi Mariana Văduva, conferenţiar la aceeaşi facultate. „Pentru că nu mai există nici o cale de atac, universitatea va ataca la CEDO hotărârile în care ştim clar că am fost prejudiciaţi. Pot să dau un exemplu: toate procesele pe care universitatea le-a avut cu Dan Ilie Morega au fost câştigate de acesta“.
Dan Ilie Morega, preşedintele PNL Gorj, a fost eliberat din funcţia de decan şi de cadru universitar pe motiv că nu corespundea profesional. Acesta a contestat în instanţele de judecată deciziile care s-au luat împotriva sa şi a avut câştig de cauză. Mai mult, instanţa a decis ca Dan Ilie Morega să primească despăgubiri în valoare de 120.000 de lei, pentru care a instituit titlu executoriu. Universitatea a contestat punerea în executare a hotărârii privind plata despăgubirilor băneşti, procesul fiind în prezent pe rolul instanţei de judecată.
Conferenţiar acuzat de luare de mită, la catedră
Mariana Văduva, conferenţiar la Facultatea de Ştiinţe Economice, este alt cadru didactic problemă pentru UCB. Aceasta a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, în anul 2007, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.
Anchetatorii au organizat un flagrant, la începutul anului respectiv, în care susţin că Mariana Văduva a fost prinsă în timp ce primea şpagă de la mai muţi studenţi pentru a obţine note de trecere la examenul susţinut cu aceasta.
Potrivit rechizitoriului, studenţii primeau note în funcţie de suma cu care cotizau. Oamenii legii nu au reuşit să pună mâna pe plicurile cu bani destinaţi