Neştiut de mulţi dintre locuitorii Capitalei, clădirea cu turn de pe strada Candiano Popescu poate fi vizitată doar de două ori pe an. Puţini bucureşteni ştiu în ce clădire se află actualul sediu al Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, de pe strada Candiano Popescu. ,,Habar nu am avut că există aşa ceva în Bucureşti, deşi practic taximetria de 12 ani. O să-l vizitez cu siguranţă!”, a spus Ştefan Chiriţă.
Alai de nuntă retro la “Castelul Ţepeş”
Datorită unicităţii locului şi a importanţei istorice, unii dintre cei care au vizitat castelul în Zilele Porţilor Deschise şi-au propus să imortalizeze locul la evenimente personale, cum sunt nunţile. ,,Anul trecut, în iunie, după ce au aflat de castel, doi tineri care se căsătoreau au venit să facă fotografii în turn, între momentul cununiei civile şi cel al petrecerii de seară”, a spus directorul adjunct al Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, Ilie Schipor. De asemenea, locul este un punct de atracţie pentru turiştii care vizitează Mausoleul şi Mormântul Soldatului Necunoscut din apropiere.
Când puteţi vizita Castelul
Castelul poate fi vizitat de două ori pe an, în weekend. ,,Castelul este deschis pentru vizitare de Ziua Înălţării Domnului şi în octombrie, în preajma Zilei Armatei, de pe 25 octombrie”, a explicat directorul. Potrivit acestuia, castelul este vizitat, în total, de aproximativ 6.000 de oameni pe an.
De ce se numeste Ţepeş
,,Castelul Ţepeş” a fost construit în 1906, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de domnie a Regelui Carol I, destinaţia sa iniţială fiind cea de turn de apă. Edificiul poartă acest nume pentru că a reprodus, în mic, Cetatea Poenari ridicată de Vlad Ţepeş, din judeţul Argeş. Turnul castelului este înalt de 20 de metri şi are un diametru de şapte metri. Printr-o scară de lemn sub forma unei spirale