10 februarie , Sala Palatului din Bucuresti. Concert cu casa inchisa. Sting vine in capitala Rom a niei pentru a-si promova recentul proiect Songs from the Labyrinth .
Parca mai repede ca la orice alt concert de acest gen, biletele puse in vanzare au fost epuizate in doar cateva saptamani. Songs from the Labyrinth este un album inregistrat impreuna cu muzicianul bosniac Edin Edin Karamazov, maestru al lautei si fan al compozitorului englez din secolul al XVI-lea John Dowland. Pentru acest album, Sting a cantat si la lauta, instrument specific epocii renascentiste.
Lansat in 2006, albumul Songs from the Labyrinths-a vandut pana in prezent in peste un milion de exemplare, aflandu-se pe primele locuri ale topurilor din intreaga lume. Dupa cum anunta organizatorii, alaturi de piesele de pe acest album mai putin obisnuit, Sting va canta la Bucuresti si piese consacrate, precum Fields of Gold sau Message in a Bottle, intr-o versiune noua, marcata de spiritul elisabetan, acompaniat fiind de Karamazov.
L-am mai ascultat pe Sting la Bucuresti si a fost unul dintre cele mai emotionante concerte in sala la care am participat. Desi Sala Mare a Palatului fierbea la propriu, concertul desfasurandu-se intr-o perioada caniculara careia instalatia salii nu-i facea fata, odata inceput, recitalul a acaparat atentia publicului, care a uitat astfel cel putin de sete.
Arta de a veni in intampinarea pragului de asteptare a spectatorilor, combinata cu vointa de a impune un punct de vedere artistic elevat, fara a fi ermetic, fac din artistul Sting o marca indragita si respectata.
Muzicianul si-a depasit de mult conditia, prezentandu-se mai degraba ca un "om al artelor" decat ca un simplu cantautor. Tocmai de aceea abordarile de ieri, de azi si de maine nu trebuie sa mai surprinda pe nimeni, asocierea cu spiritul renascentist fiind asumata d