A murit după trei săptămâni de agonie prin spitalele din România. Este cazul unei femei de 65 de ani, care, după ce a fost văzută de mai mulţi medici, a avut parte de un diagnostic corect abia la autopsie.
După cazul revoltător de la Slatina, care a arătat faţa bolnavă a sistemului sanitar din România, tot mai mulţi oameni au prins curaj şi au început să-şi povestească dramele. O situaţie deosebită este la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde nemulţumirea pacienţilor pare să fi răbufnit, dovadă fiind numărul mare de sesizări primite de Ministerul Sănătăţii la numărul de telefon gratuit pus la dispoziţie, dar şi numărul la fel de mare al sesizărilor care ajung în redacţiile ziarelor. Majoritatea sesizărilor vizează atitudinea şi pregătirea cadrelor medicale, care sunt acuzate de indolenţă şi incompetenţă. Nu sunt iertate nici lipsa de organizare din secţii sau dotările sub orice critică.
Externare la cerere
Un caz grav a fost semnalat săptămâna trecută Gazetei de Sud. O femeie de 65 de ani a murit după trei săptămâni de agonie, în care medicii din două spitale - Spitalul de Urgenţă Craiova şi Spitalul Turceni - au încercat în zadar să afle de ce boală suferea. Abia la autopsie s-a constatat că pacienta avea probleme pulmonare grave. Rudele femeii cred că aceasta a murit din cauza neglijenţei personalului medical.
Coca Mândruţi, din localitatea Miluţa, comuna Borăscu, judeţul Gorj, a fost internată pe 5 ianua-rie la Spitalul din Turceni, judeţul Gorj, cu tuse seacă, vărsături şi greaţă. Potrivit fiicei pacientei, la Turceni a fost tratată cu Metroclopramid şi perfuzii, dar starea i s-a agravat. „Starea ei se înrăutăţea pe zi ce trece. A sughiţat încontinuu două zile, apoi a început să saliveze şi să aibă ameţeli. Salivaţia aceasta o împiedica să mănânce cum trebuie şi să vorbească“, a susţinut Eugenia Roşulescu, fiica băt