Instalarea unui transport cu telegondola în Capitală, între Parcul Herăstrău şi Pantelimon, este posibilă în următorii doi ani doar dacă Primăria Sectorului 2 va accesa fonduri europene. Iniţiatorul proiectului, arhitectul Valeriu Manea, detaliază pentru „Adevărul” motivele şi traseul transportului suspendat. Toţi bucureştenii care stau ore-n şir în trafic şi-ar dori să poată „zbura” deasupra bulevardelor aglomerate ca să poată ajunge la destinaţie mai repede.
Pe această dorinţă s-au bazat specialiştii de la Proiect Bucureşti S.A. şi din Primăria Sectorului 3 atunci când au discutat despre instalarea unei telegondole care să lege Parcul Herăstrău de oraşul Pantelimon.
Mai mult, ducerea la bun sfârşit a proiectului ar putea motiva şi reluarea lucrărilor la canalul Bucureşti-Dunăre. „De la Pantelimon se poate continua traseul telegondolei până la Cernica, de unde se poate ieşi în Dâmboviţa, apoi în râul Argeş, care curge în Dunăre”, a explicat ieri arhitectul Valeriu Manea, de la Proiect Bucureşti.
Depinde de colaborarea cu alte instituţii
Iniţiatorul telegondolei în Capitală mai spune că realizarea planului său poate fi făcută cu o investiţie de bun-simţ. „Costurile întregii lucrări ar ajunge până la şapte milioane de euro.
Aceşti bani urmează să fie strânşi de către Primăria Sectorului 2, ai cărei reprezentanţi vor discuta şi cu parteneri din Ministerul Turismului, din Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov şi cu cei din Primăria Sectorului 1”, a mai spus arhitectul Manea.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2, Anatol Albu, a precizat însă că instituţia pe care o reprezintă va întocmi un dosar pentru accesarea unor fonduri europene. Traseul stabilit de specialistul de la Proiect Bucureşti porneşte din zona Pieţei Presei Libere, mai exact din Parcul Herăstrău.