Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune in aceasta saptamana cititorilor HotNews.ro un meniu complet pentru cinci persoane, bazat pe citrice, care costa 20 RON pe portie.
Salata de cartofi cu sos de iaurtAntricot de vita la gratar cu sos de portocale cu patrunjelSalata de fructe cu sos de grapefruit
Salata de cartofi
(35 min; 5RON/persoana)
4 oua5 felii de bacon600g cartofi noi2 buc castraveti murati1 lingura patrunjel tocat250g iaurt2 linguri suc de lamaiesare si piper alb Fierbeti ouale, pana devin tari si cartofii in apa cu sare. Taiati baconul bucatele, castravetii in rondele, patrunjelul marunt si cartofii fierti in doua. Curatati ouale fierte si taiati-le in sferturi. Amestecati in iaurt rondele de castraveti murati cu patrunjelul tocat, sare si putin piper alb.
Asezati intr-un vas cartofii fierti si taiati, ouale si baconul. Turnati peste ele iaurtul preparat, amestecand usor.
Se serveste rece.
Antricot de vita la gratar cu sos de portocale cu patrunjel
(30min; 13 RON/persoana)
750g antricot de vita2 linguri ulei de masline100g praz taiat fin1 lingura otet alb de mere1 lingurita de capere tocate marunt1 lingura de coaja de portocale60 ml zeama de portocale2 linguri patrunjel tocat60 g de untsare si piper Puneti antricotul pe gratar si uleiul de masline in tigaie cu prazul, sarea, otetul si caperele. Aruncati peste ele zeama de portocala, coaja rasa si patrunjelul, lasand sa fiarba bine 1 minut. Acoperiti tigaia cu un capac, luand-o dupa foc.
Asezati antricotul de vita intr-o tava. Turnati peste el continutul din tigaie. Tava cu capac se tine in cuptorul incins circa 5-7 minute.
Salata de fructe cu sos de grapefruit
(20min; 2,5 RON/persoana)
Fructele
4 mandarine2 kiwi2 bananaSosul
250 ml zeama d