TRUCURI ÎN DIETE. Ouăle nu îngraşă dacă le consumaţi dimineaţa, iar pastele sunt mai sănătoase dacă le mâncaţi mai puţin fierte. Sursa: Hepta
Dacă vă ies mai tot timpul în cale produse care îngraşă, mai ales atunci când sunteţi la cură de slăbire, există soluţii prin care puteţi întoarce „răul“ în favoarea dumneavoastră. Pastele, ouăle, carnea şie, brânza nu trebuie scoase defintiv din alimentaţie, dar este necesar să le con sumaţi cu moderaţie, de preferat, di mineaţa ori în timpul mesei de prânz.
Ouăle ochiuri preparate în apă, de preferat celor prăjite
Ouăle, de exemplu, sunt bogate în colesterol, dar nu este rău să le mâncaţi la micul dejun. „Oul este unul dintre cei mai mari furnizori de colesterol. Doar creierul îl depăşeşte în conţinutul de lipide. Totuşi, cât timp îl consumaţi la micul dejun nu este chiar atât de nociv. Vă furnizează rapid energie, vă ţine activi pe parcursul zilei, iar caloriile ingerate vor fi consumate pe parcursul zilei“, explică medicul nutriţionist Eduard Adamescu, de la Cabinetul de Diabet Zaharat şi Obezitate „Calea Moşilor“, din Bucureşti.
Un ou fiert tare, servit la micul dejun, vă poate ţine de foame până spre după-amiază. Ouăle sunt bogate în proteine, aşa că timpul pentru digestie va fi mai mare. În nici un caz să nu prăjiţi ouăle, mai degrabă preparaţi-le sub formă de ochiuri în apă.
Asimilaţi fier din carnea roşie
Carnea roşie nu se încadrează în categoria alimentelor sănătoase, dar dacă o preparaţi pe grătar, la cuptor ori o fierbeţi nu este chiar atât de nocivă. Ca şi ouăle, friptura din carne roşie este bogată în proteine, ceea ce înseamnă că senzaţia de saţietate va dura mult timp. „Carnea roşie, oricât ar fi ea de blamată, conţine fier. Puteţi consuma maximum 100 de grame la două zile. Cei care o scot definitiv din alimentaţie atunci când ţin regi